学部・大学院文学部・人文学部ニュース

2012年05月30日|文学部ニュース
【英語コミュニケーション学科】アメリカの姉妹校の学生と交流しました。

5月22日に、帝塚山大学の姉妹校である、アメリカのマウントユニオン大学から学生8人と教授2人による1日体験訪問がありました 。帝塚山大学からも、毎年9月にマウントユニオン大学へ英語コミュニケーション学科の海外臨地講義(科目)として学生が10日ほど訪問しています。

マウントユニオン大学から訪問する学生たちは皆日本語と日本の文化に興味を持っています。一緒に訪問された教授の一人は日本人で、日本語を専門に教えています。マウントユニオン大学の日本教育はとても有名で、アメリカ国内でも高い評価を受けています。

訪問は、まず英語コミュニケーション学科の各授業の見学から始まり、両大学の学生たちはどちらも積極的に会話を楽しんでいました。

お昼には、訪問した学生と、今年の9月にマウントユニオン大学へ行く帝塚山大学の学生と去年訪問した学生が一緒にお弁当を食べました。皆いろんなことについて会話し、学生も教授も楽しい時を過ごしました。

午後には他の英語コミュニケーション学科の授業を見学し、両学生にとって価値のある経験になりました。けれども一日だけではやはり短く、どちらの学生も別れを惜しんでいました。

English Version:

Eight students and two teachers from the University of Mount Union, in Alliance, Ohio, USA, came to Tezukayama University for a day-ling visit. The two universities have a sister-school relationship. Tezukyaama University students go to the University of Mount Union every September for about 10 days as part of the 英語コミュニケーション学科の海外臨地講義(科目).

The University of Mount Union students who came to Japan all study Japanese and are interested in Japanese culture. One of the teachers is Japanese and is a professor of Japanese at the university. The school’s Japanese program is quite famous, especially in that region of America.

The day began by visiting various classes in the Department of English Communication.  Students from both universities were quite eager to talk with each other.

At lunch, students who will go to the University of Mount Union in September and those who went last year joined with the American students for bentos. There was lots of talk and a very enjoyable time for all students and teachers.

In the afternoon, the American students visited more classes.  It was a very valuable exchange for all students.  One day was just too short.  All the students were sorry to have to say goodbye.

One University of Mount Union student leads the class while others participate.

The guest student checks the answer.

The Tezukayama University teacher has a question.

Mr. Dunham makes a point.