学部・大学院文学部・人文学部ニュース

2010年05月18日|文学部ニュース
英語コミュニケーション学科 自主学習室がオープンしました。

Every Friday during 3rd period (13:10~14:40) and 4th period  (14:50~16:20), students can use the study materials in Room 1309.

英語コミュニケーション学科では、毎週金曜日の3〜4限目に1309教室を [英語 自主学習教室]として開放し、英語の教材を自由に使用できるようにしました。

Many reading materials, listening activities, DVDs, games, and other learning materials are available for self-study.

自主学習室では、本やリスニング教材だけでなく、DVDやゲームも各種取り揃えています。

Specifically, the room has:

この教室の目玉は、

• · 3 TVs with DVD and video (DVDとビデオを備えたテレビが3台)
  • · 2 CD players with amps for 5 students (アンプ付きCDプレイヤーが2台。同時に5人の学生が使用することができます。
  • · 85 song worksheets with separate answers are available.  (85曲に及ぶ歌詞ワークシート。個別の回答付き) Students reading materials from cabinets
  • · Reading cabinet with

· Picture dictionaries,

· English-study textbooks,

· Graded readers,

· English magazines, and

· Other books.

本棚には、絵で説明している辞典、英語学習用テキスト、英語レベルに応じた読み物、英語の雑誌やその他にもさまざまな英語の本を用意しています。

Another cabinet has

· English kamishibai

· American restaurants menus

· Picture stories and other materials to help students practice speaking.

また、そのほかにも、英語の紙芝居、アメリカのレストランメニュー、英会話練習用の絵本などを揃えています。

Sometimes a short conversation is possible with the workers.

アドバイザーとの英会話も可能です。

Students using worksheets for listening to songs

(英語の歌のリスニングに歌詞シートを利用する学生)

Student working independently

(個別学習も可能)